ESG beleid wordt de norm voor bedrijven en gebouwen - wat betekent dit voor u?
Waar een duurzame positionering voorheen uniek was, wordt een duurzaam ESG beleid de norm. Dit gebeurt deels vrijwillig of omdat dit waarde aan bedrijven of gebouwen geeft - beleggers vinden duurzaam investeren zeer belangrijk - maar bovenal wordt ieder bedrijf èn gebouw hier nu naartoe gedwongen. Gebouwprestaties moeten inzichtelijk gemaakt worden en moeten verantwoord kunnen worden aan aandeelhouders of de overheid. Wij leggen uit hoe bedrijfsbeheerders kunnen voldoen aan ESG compliance.
Waar staat ESG voor?
ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Het gaat erom dat de manier van bedrijfsvoering compleet gericht is op sociaal en duurzaam vlak. Economisch belang staat hieraan ondergeschikt. Bijvoorbeeld: hoe gaan bedrijven om met het milieu? Denk aan zo min mogelijk afvalproductie, zo laag mogelijk energieverbruik en ontbossing. En hoe worden mensen behandeld, lettend op comfort, gezondheid en gelijke kansen? Ook hoe bedrijven bestuurd worden, wordt steeds belangrijker. Denk aan de juiste beloningen, eerlijke belastingbetaling en het voorkomen van corruptie.
Waarom ESG bedrijfsvoering; what’s in it for me?
Voor beheerders van gebouwen betekent de ESG bedrijfsvoering dat zij moeten voorzien in veilige, duurzame en comfortabele gebouwen. Enerzijds door de vraag van huurders, anderzijds door regelgeving.
ESG gaat vòòr economische belangen. Het gaat vanaf nu om ESG compliance en de naleving ervan. Dit leidt tot een gunstigere bedrijfsvoering, dankzij tevreden huurders, een stabielere portefeuille en meer mogelijkheden om kapitaal aan te boren.
De overheid eist dat specifieke ESG data beschikbaar is met alle informatie over bedrijfspanden. Dit begint bij monitoring voor gebouwen. Dankzij energiemonitoring wordt verbruik van alle nutsvoorzieningen zoals gas, water, elektriciteit en stadsverwarming vastgelegd. Dit resulteert direct in kansrijke informatie om energieverbruik te verlagen en te voldoen aan ESG compliance. Er wordt namelijk veel te vaak onnodig energie verbruikt bij gebouwen en kantoorpanden. Gebouwen en kantoorpanden staan centraal in de discussie van het ESG beleid. Door het energieverbruik in kaart te brengen en gebouwen energiezuiniger in te richten zult u dichterbij de doelen komen die de overheid stelt.
Waarom monitoring?
Niet te missen in het nieuws zijn de besprekingen binnen de Europese Unie over het milieu en de daaruit voortvloeiende richtlijnen en regels voor verduurzaming van gebouwen. Voor de Nederlandse gebouwen en kantoren geldt dat Energielabel C op 1 januari 2023 reeds behaald moet zijn en alle data moet aantoonbaar zijn!
Precies om aan deze regels te kunnen voldoen is de 1e stap monitoring. Progress Energy Monitoring analyseert al jaren het energieverbruik van vele gebouwen. In ieder gebouw werd onnodig veel energie verbruikt en nog steeds ligt het energieverbruik bij talloze gebouwen en kantoren veel te hoog; onnodig! Energiemonitoring door Progress Energy Monitoring zorgt voor een zorgvuldig proces van dataverzameling, verificatie tot certificering (‘test, verify, certify’).
Gijs de Vooys: “Onze klanten dachten vooraf dat zij goed inzicht hadden in hun energieverbruik. Nadat zij kennismaakten met Progress Energy Monitoring bleek dat er nog veel te winnen was.”
Comfortabele gebouwen & kantoorpanden
Monitoring en het treffen van de juiste maatregelen, levert gebouwen en kantoorpanden op met een gezond binnenklimaat. U kunt zich voorstellen dat de luchtkwaliteit in gebouwen en kantoorpanden niet optimaal is wanneer niet de juiste maatregelen worden doorgevoerd. Dit heeft negatieve gevolgen voor het comfort en de gezondheid van de mensen die zich (regelmatig) in het pand bevinden.
CO2, de temperatuur, luchtvochtigheid en fijnstof zijn grote veroorzakers van dit slechte binnenklimaat. Dankzij onze monitoringmethode worden gezondheidsmetingen uitgevoerd en wordt deze data beschikbaar. Dankzij de gezondheidsmeting kunnen de juiste maatregelen voor ieder pand worden uitgevoerd en zorgt u voor het naleven van de ESG compliance. Schakel Progress Energy Monitoring in en zorg voor de juiste maatregelen. Zo voert u binnen no-time een ESG beleid.
Hoe voer ik een goed ESG beleid in?
Bij Progress Energy Monitoring kunnen wij niet vaak genoeg zeggen: meten is weten. Dit geldt uiteraard voor veel branches, zo ook voor het ESG beleid. Zorg ervoor dat je weet wat kansen zijn en wat de risico’s of bedreigingen zijn. Verduurzaming van gebouwen biedt momenteel zo’n kans. Deze kans begint heel simpel bij energiemonitoring.
Verzamel informatie, blijf analyseren, meten en toetsen. Dit geldt voor energieverbruik net als voor financiële prestaties! Energiemonitoring van gebouwen staat centraal bij een ESG beleid. Een goed ESG beleid volgen? Neem dan contact op met Gijs de Vooys van Progress Energy Monitoring.
Voordelen ESG Beleid
Regelgeving rondom energieverbruik levert u daadwerkelijk voordelen op. Tot slot zetten wij dan ook die belangrijkste voordelen op een rij van energiemonitoring in gebouwen - voor het perfecte ESG beleid:
ESG compliance
Tevreden huurders dankzij comfort & gezondheid
Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn, is er sprake van flinke besparing
Verduurzaming; minder snelle opwarming van de aarde.
Een zuiniger gebouw is dus niet alleen een vereiste vanuit de overheid, maar ook voor de toekomst van uw bedrijf. Benieuwd wat energiemonitoring voor u oplevert? Progress Energy Monitoring gaat graag voor u aan de slag. Wij dagen u uit om een gesprek met ons aan te gaan, want wij kunnen nog meer besparen dan u denkt.